Zeeburg

Design keuken
op maat

De opdracht

Een echt huis uit de jaren 80, met veel aftimmerlatjes en lijstjes waar de bewoners graag iets aan wilden doen. Het ontwerp voor de design keuken voldeed aan alle exclusieve wensen van de bewoners, maar was boven het budget. In overleg is daarom gekozen voor een realisatie in fasen waarbij de bewoners tijdens de 1e fase 3 maanden elders zijn gaan wonen, maar bij de latere uitvoer van fase 2 en 3 in huis kunnen blijven wonen.

Het resultaat

De woonlaag op de 1e verdieping is voorzien van nieuw electra, strak stuc- en schilderwerk en een nieuwe vloer. De trap van de begane grond is verplaatst om de woonlaag veel minder in 2 delen te laten opsplitsen. De spiltrap van de 1e naar de 2e verdieping is vervangen door een glazen trap en zo onder een atrium geplaatst dat er optimaal licht van boven naar beneden komt. Door deze positionering ontstaat er ruimte voor een eettafel in het verlengde van het kook- en spoeleiland. De vide op de 2e verdieping heeft een glazen vloer gekregen voor transparantie en om het licht de vrije loop te geven.