Title Image

Loft aan de Amstel

Compact wonen met hotel allure

De opdracht

Dit compacte appartement aan de Amstel, in een gebouw uit de jaren ’50, was aan een totale modernisering toe. Bij deze loft verbouwing zijn uiteindelijk alleen de buitenmuren blijven staan om de gewenste indeling en de persoonlijke woonwensen van de eigenaar te kunnen realiseren. Waaronder o.a. het creëren van een hotelbeleving in de slaapkamer met een inloopbadkamer.

Het resultaat


  • Een cockpit-keuken; compact maar prachtig vormgegeven door gebruik van zwart eiken deuren en plankjes in combinatie met een strak, wit hi-macs werkblad. Details: kraan en apparatuur in zwart staal uitgevoerd, de spoelbak eveneens in wit hi-macs uitgevoerd.
  • Een hal die aan beide zijden open is gelaten waardoor daglicht vrije toegang heeft en slecht door een kastenwand gescheiden is van de keuken en de living.
  • Een door de hele loft doorgetrokken zwart-witte interieur in combinatie met een prachtig, ingetogen maar luxe kleurenpalet aan leer, hout en stoffen.
  • Een living met strak wit geschilderde muren, Rietveld-achtige fauteuils voor een jaren 50 uitstraling en een vilten vloerkleed met compacte lussen die qua structuur een ingetogen contrast is met de robuuste vloer.
  • Een slaapkamer met een luxe hotelbeleving en een op maat gemaakte inloopbadkamer en een bed van een design van ontwerpduo FeckenvanGestel.
  • De blank eiken eettafel zorgt voor een mooi contrast met het verder nagenoeg zwart-witte interieur.