Title Image

Kleurrijk Scandinavisch

Eengezinswoning met royale uitbouw

Dit gezin kocht een paar jaar geleden een fijne eengezinswoning waaraan al een kleine uitbouw met schuin dak zat. In het bestemmingsplan was ruimte voor een grotere aanbouw en het gezin had behoefte aan extra leefruimte inclusief ruimere keuken. HEMELSby werd gevraagd hiervoor een ontwerp te maken.


Om te voorkomen dat er een soort van ‘lappendeken’ aan uitbouwtjes zou ontstaan, én om de basis van het huis in 1 moeite goed te kunnen verduurzamen is besloten de bestaande uitbouw te vervangen voor 1 grote aanbouw. Hiermee kon op mooie hoogte met een plat dak gewerkt worden.

Duurzaam met o.a. een sedumdak

De hele begane grondvloer is afgegraven en van scratch af aan goed gefundeerd en geïsoleerd opgebouwd. De begane grond is voorzien van vloerverwarming, het dak van de uitbouw is mede geïsoleerd met een sedumdak. Door de meer dan royale uitbouw ontstond in het midden ruimte voor een leefkeuken met kookeiland. Achter de eethoek is een voorraad- en inloopkast met garderobe gecreëerd waar alle school- en sportspullen hun plek vinden en achteraan de uitbouw is een thuiswerkplek gemaakt. De uitbouw heeft door zijn lengte ruimte voor 3 dubbele openslaande deuren. Hiermee komt niet alleen veel daglicht binnen, ook de connectie met de tuin is meer fluide geworden.

Aan de buitenzijde is voor verticale houten lamellen gekozen die vergrijzen waardoor ze mooi aansluiten bij de gemetselde steenkleur van het hoofdhuis.

Kleurrijk & Scandinavisch

Bij dit gezin past een kleurrijk en creatief interieur waardoor de Scandinavische basis met kleurrijke accenten is ontstaan. Een interieur om vrolijk van te worden!