Title Image

Villa aan het water

Villa aan het water – Blaricum

HEMELSby is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, de tuin en het interieur van deze toekomstbestendige villa aan het water. Een kavel in de vorm van een taartpunt met ligging op het zuiden waren het vertrekpunt. De kaders binnen het kavelpaspoort werden gecombineerd met zichtlijnen richting water en zo kwam het ontwerp voor deze bijzondere villa tot stand. De opdrachtgevers wilden onconventioneel en duurzaam bouwen met beton en hout en werden daarmee de vreemde eend in de bijt binnen dit nieuwbouwproject in Blaricum. De welstandcommissie was van begin af aan enthousiast en heeft alle medewerking verleend zodat dit bijzondere object gerealiseerd kon worden. 

Duurzaam & NOM (Nul op de Meter)

Het pand beschikt over 34 zonnepanelen, een WTW-installatie, een warmtepomp, is gasloos en wordt nog voorzien van een groendak. De RC -waarde is 8. Deze combinatie geeft Nul op de rekening.

Kleurrijk Interieur

Als contrast met het beton (dat in de woonkamer ook is toegepast op wand en plafond) is gekozen voor een kleurrijk interieur met veel aardse tinten en ronde vormen. Deze sfeer is van binnen doorgetrokken naar buiten. In de voortuin is fijn zandkleurig grind met verschillende siergrassen de basis en vormt een grote naaldboom samen met de gigantische taatsdeur in gewalst staal voor een entree die ook goed buiten Europa past. Aan de waterzijde zijn zandkleurige flagstones gebruikt en deze zijn gecombineerd met palmen, citrus- en olijfbomen waardoor een mediterrane sfeer is gecreëerd. Het geheel heeft daarmee een opvallende en internationale allure gekregen die al verschillende publicaties in woonbladen als Eigen Huis & Interieur heeft opgeleverd.

HEMELSby heeft hiermee naam gemaakt als architectonisch ontwerpers van unieke, toekomstbestendige villa’s.